Üvegszemcse Nyitólap Céginfó
Termékek Elérhetőség
Nyitólap
Termékek
Céginfó
Elérhetőség

E&BO Kft
Cím: 3770 Sajószentpéter Élmunkás út 5.
Tel.: +36-48-345-724
E-mail: ebokft@parisat.hu

Tanácsok

EBaGrit ÜVEGSZEMCSÉVEL történő szemcseszóráshoz

Nagyon sok előnye van az EBaGrit Üvegszemcsével való szemcseszórásnak és mivel ez egy viszonylag új szóróanyag, még számos felhasználási lehetőség rejlik benne, ami felfedezésre vár.

˙Az EBaGrit Üvegszemcse könnyebb súlyú, mint más szóróanyag, agresszív tisztító képességgel, nehézfémtartalom és szilikózisveszély nélkül
˙Az EBagrit Üvegszemcse tisztább, fényesebb felületet biztosít, mint más szemcseszóró anyag ˙Az EBaGrit Üvegszemcse választásával kevesebb mennyiség szükséges (akár 50%-al kevesebb), mint más szóróanyagból

Megtakarítás, termelékenység, tisztább szemcseszórás és környezettudatosság - ezek azon főbb jellemzők, ami miatt érdemes az EBaGrit ÜVEGSZEMCSÉT választani.

1. Megfelelő adagolás a legjobb hatékonyságért

   Nagyon fontos, hogy a szórási folyamat megkezdése előtt gondolkozzunk és megálljunk egy pillanatra.

   Mikor leghatékonyabb az ÜVEGSZEMCSE? Az ÜVEGSZEMCSE akkor működik a legjobban, ha csak a szükséges mennyiséget adagoljuk belőle a szórási folyamat során, így azt ajánljuk, hogy először legyen a szóróanyag adagoló szelep teljesen elzárva. A szórást végzőnek lassan, fokozatosan kell kinyitnia az adagolószelepet, de csak addig, amíg a fúvókából a levegőt jellemző éles fütyülés és a kék szín el nem tűnik. Az így kiáramló ÜVEGSZEMCSE világosabb színe miatt még így is kevésbé lesz észrevehető a szórófúvókából.

   A legjobb tisztítási hatékonyságot tehát az ÜVEGSZEMCSÉNÉL nagyon alacsony adagolási szinttel lehet elérni.

2. Agresszív hatás

   ÜVEGSZEMCSE használata esetén - összehasonlítva más szóróanyagokkal - már kisebb szemcsemérettel elérhető a felület megkívánt érdességi szintje.
   Ajánlatos a felület érdességének előzetes tesztelése, amíg járatossá nem válunk az ÜVEGSZEMCSE felhasználásában, agresszív tisztító hatásának érvényesülésében.

3. Rendkívüli tisztítási erő

   Bár az ÜVEGSZEMCSE nem fogja megvágni a bőrödet, amikor erőteljesen a kezeid közé dörzsölöd, szórás közben mégis úgy viselkedik, mint egy nagyon éles kés. Mint minden új eszköz esetében egy kis kreativitás, egy kis tervezés, kevés kísérletezés a szórónyomással, a szórási távolsággal és szögekkel kiváló eredményeket fognak hozni.

4. Egyedülálló különbségek

   Nincs olyan szóróanyag, ami tökéletes lenne minden helyzetben és az ÜVEGSZEMCSÉNEK is szembe kell néznie ezekkel a kihívásokkal. Könnyebb súlya miatt az ÜVEGSZEMCSE időnként lassabban marhatja le a különösen kemény felületeket (pl. hőkezelt henger reve), ami több fizikai energiát, mint maróerőt igényel a tisztításhoz. Kemény reve ÜVEGSZEMCSÉVEL való szórása finomabb szemcseméretet igényel.

   Viszont a lágyabb vagy gumírozott bevonatok, amik képesek magukról "lepattintani" a nehéz súlyú szóróanyagokat, gyorsabban és jobban tisztulnak ÜVEGSZEMCSÉVEL. Az ÜVEGSZEMCSE kedvelt szóróanyag a legtöbb felülethez, mivel nem ágyazódik be és nem teszi a munkafelületet illetve területet szennyezetté, sötétté.

5. Alacsonyabb nyomás, kevesebb por

   A legtöbb szórást végző szakember hozzászokott a régi tanácshoz: "Minél nagyobb a szórási nyomás, annál gyorsabban dolgozik a szóróanyag." Azonban, mivel az ÜVEGSZEMCSE könnyebb, a nagyobb nyomás és különösen a túl nagy mennyiségű szóróanyag ellentétesen dolgozik.

   ÜVEGSZEMCSE esetében a kevesebb jobb! A könnyű ÜVEGSZEMCSÉNEK alacsonyabb nyomás is elegendő, hogy felgyorsuljanak a szemcsék, így az gyorsabban dolgozik. Az ÜVEGSZEMCSE alacsonyabb sűrűsége azt jelenti, hogy adott szóróanyag térfogatban több ÜVEGSZEMCSE van, ami elvégzi a munkát.

   Azt tanácsoljuk, hogy a nyomás 6-7 bar között legyen, hogy a lehető legjobb termelékenységet érjük el az ÜVEGSZEMCSÉVEL. Ha az ÜVEGSZEMCSÉVEL történő szórás során a termelékenység, hatékonyság rosszabb az elvártnál vagy túl sok por keletkezik, úgy ellenőrizni kell a szívócső nyomását és csökkenteni az adagolt szóróanyag mennyiségét.

   Szórás közben a munkaterületen jobb láthatóság biztosítható, köszönhetően annak, hogy az ÜVEGSZEMCSE világos színű, könnyebb súlya miatt pedig pora zárt rendszerben a légáramtól, szabadban pedig egy kis enyhe szellőtől könnyebben eltávozik.

   A szemcseszórás egy szakasza után a különbségek kezdenek megmutatkozni. Ha jó a porösszegyűjtés (vagy szabadtéri szórásnál enyhe szél van) az ÜVEGSZEMCSE porát a szórási területről gyorsabban lehet eltávolítani, mert könnyű és egy tisztább, jobban látható munkaterület teremthető meg.

6. Kiváló környezeti biztonság

   Fontos tudni, hogy az ÜVEGSZEMCSE által keletkezett por semmiben nem különbözik más ártalmatlan poroktól. Az alapvető munkavédelmi felszereléseket (maszkok, megfelelő ruházat, kesztyű stb.) ugyanúgy használni kell, mint más szóróanyag esetében.
   Az ÜVEGSZEMCSE nem tartalmaz szabad kristályos szilícium dioxidot, így szilikózismentes és nem tartalmaz nehézfémeket sem, amik ártalmasak lennének használójára illetve környezetére.
   Bár az ÜVEGSZEMCSE kémiailag nagyrészt szilícium-dioxid, a kovasav alaktalan, amorf. Lehetetlen szabad vagy kristályos kovasavat (szilícium-dioxid) kialakítani azáltal, hogy az ÜVEGSZEMCSE összetörik finomabbnál finomabb részecskékre. Összehasonlításképp ez olyan, mintha a mogyoróvajból egész mogyorókat próbálnánk kivenni.

   Válaszolva az ipari higiénés problémákra - melyeket az okoz, hogy a munkavállalókat egyes szóróanyagok tekintetében kiteszik szilikózisveszélynek illetve rendkívül magas nehézfém szintnek - az ÜVEGSZEMCSE egy tisztább, biztonságosabb munkafolyamatot tesz lehetővé.

7. Kiváló felülettisztaság

   Azok a felületek, amelyeket ÜVEGSZEMCSÉVEL szórtak észrevehetően fehérebbek és tisztábbak - ez az amit minden festés, bevonatolás előtt látni szeretnénk.
   Azzal, hogy az ÜVEGSZEMCSE nem ágyazódik be a felületbe és nagyon alacsony a vezetőképessége a későbbi problémák nagymértékben csökkenthetőek a bevonathibák és rozsdásodás tekintetében. Az, hogy nem tartalmaz fémet ill. nehézfémet első helyre teszi érzékeny elektronikai eszközök, rendszerek közelében történő használatra vagy olyan közegben, amelyek reagálnak a környezeti levegőben lévő porra, ami fémeket tartalmaz.
   Alumínium, amit ÜVEGSZEMCSÉVEL szórtak jobb felületi profilt mutat görbülés, elhajlás, sérülés tekintetében, melyet a nehezebb szóróanyagok okoznak. ÜVEGSZEMCSÉVEL nyugodtan szórható üveg, rozsdamentes acél, fa vagy beton kevés vagy semmilyen sérülést sem okozva az anyagnak. ÜVEGSZEMCSÉBŐL különböző szemcseméretek állnak rendelkezésre, a különböző szórási folyamatokhoz.

8. Gyorsabb, könnyebb tisztítás és eltávolítás

   Amikor ÜVEGSZEMCSÉVEL szórnak, a szóró terület inkább hasonlít majd egy homokos tengerpartra, mint egy olvasztott salak halomra. Mivel akár 25-50%-al is kevesebb szóróanyag szükséges, a takarítási, tisztítási idő is gyorsabb lesz.

   Az ÜVEGSZEMCSE nem nyeli el a vizet, nem köt meg mint a beton és nem hagy szürke, piszkos nyomot a ruházaton. Az elhasznált szóróanyag, mivel könnyebb, mint más szemcse, a lapátolás, sepregetés és a por eltávolítása sokkal gyorsabban megy.

   Elhasznált ÜVEGSZEMCSÉNÉL vegyük figyelembe, hogy nem tartalmaz nehézfémeket illetve szennyező anyagot. Csak számoljunk utána, ha 25-50%-al kevesebb szóróanyagot használ, ugyanúgy csökken a szállítási illetve a későbbi ártalmatlanítási költsége is.


© 2010 E&Bo Kft. Mindenjog fenntartva.
Készítette: INTERWEBSITE KFT.